30 Ekim 2015 Cuma

Melki mantarı

Bu mantar türü Türkiye'nin birçok yerlerinde yetişir, çamlık yerleri sever, özellikle Ege  Bölgesinin Dağlık kesimlerinde Kaz dağları eteklerinde bol miktarda yetişir. Sonbahar yağmurlarından sonra , hava Güneşli gittimi çamlıklarda çıkmaya başlarlar. Besin Değeri oldukça yüksektir. Yalnız bilmeyenler lütfen toplamasın. Zehirlenme Olmasın diye bilhassa belirtmek istedim.......
Nemli ve kabarık çam altlarını severler, bazı yörelerde bunlara çam mantarı denir. 
Bu da kuzu göbeği , protein açısından oldukça zengin , toplamayı bilen kişilerden almanızı 
Tavsiye ederim. Ege bölgesinde yaşıyorsanız ,geçimlerini bunları satarak sağlayan 
Yörük kadınlarından alabilirsiniz. 
İşte pişirilmesi, Güzelce bol suda yıkadıktan sonra , yine bol kaynamış suda on dakika haşlayıp ister 
Soğanlı yahni , isterseniz fırında, saçta, birçok çeşidini bişirebilirsiniz. Afiyet olsun . 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder